Om Køge Naturskole

Naturskolen er et kommunalt gratis tilbud til folkeskoler og dagtilbud i Køge Kommune. Naturskolen ligger i den lille landsby Åshøje omgivet af skov og marker.  På Naturskolen findes indendørs undervisningslokale, udstillinger samt udstyr til friluftsliv, håndværk og naturundersøgelser. Ude er der en skøn have fyldt med frugttræer, vilde planter og store vidder. På grunden findes desuden et shelter med bålplads, udekøkken, hugge- og snitteplads og borde/bænkesæt.

Vi dækker hele kommunen og kan også bookes til forløb ved strand, Ås, Å, vandhul og lignende. Vi lægger stor vægt på at aktiviteter og forløb på naturskolen understøtter undervisningen på skolen eller det pædagogiske arbejde i institutionen, og planlægger derfor altid besøg og ture i samarbejde med lærere, pædagoger (og børn). 

Alt undervisning og formidling foregår i øjenhøjde og alle er velkomne. Fokus er på naturdannelsen og derunder menneskets samspil med naturen, miljø, bæredygtighed og på processer og kredsløb i naturen. 


I praktik på Køge Naturskole

Køge Naturskole vil meget gerne byde sig til som praktisted. Hvad enten du er studerende indenfor pædagogiske eller naturfaglige områder, eller blot har et ønske om at opbygge erfaring indenfor naturformidling, er du meget velkommen til at ansøge om praktik. Det vigtigste er at du har interesse for natur, formidling til børn og unge og/eller lyst til at udvikle læringsmiljø for børn og gå praktisk til hånde på naturskolens område. Vi har desværre ikke mulighed for at tilbyde lønnet praktik, men kan give dig en masse erfaring og indsigt i at drive naturskole med på vejen.

Er du interesseret send en mail til nynne.refsgaard@koege.dk hvor du fortæller lidt om dig selv og den kontekst du søger praktikplads i. Medarbejdere:

Naturskoleleder og Naturvejleder:  Nynne Friis Refsgaard

telefon: 20412789

Mail: nynne.refsgaard@koege.dk  

Shelter og bålsted